Online basisschool vakken oefenen

Online basisschool vakken oefenen

Je hoort vaak dat het onderwijs in Nederland verslechtert, althans vroeger was alles beter hoor je ook vaak. Of het Nederlandse onderwijs nu wel of niet beter is dan voorheen, laat ik even in het midden. Veel ouders laten alles afhangen van school en de leraren. Dit terwijl je zelf ook stappen kunt ondernemen om het onderwijs van je kind te verbeteren. We leven tenslotte in een digitale revolutie waarin elke dag weer nieuwe ontwikkelingen zijn.

Online leren

Een goed voorbeeld hiervan is het online leren. Deze onderwijsmethode ook wel thuisstudie, zelfstudie of leren op afstand genoemd kennen de meeste mensen van de onderwijsinstellingen zoals het LOI (Leids onderwijs instituut) of NHA en NTI, om er een paar te noemen. De thuisstudies bestaan al jaren en veel mensen hebben hier dan ook al gebruik van gemaakt. Toch heeft er ook binnen deze branche een groter verandering plaatsgevonden.

Tegenwoordig kun je deze thuisopleidingen namelijk compleet digitaal en online volgen. Het online leren bied weer veel nieuwe mogelijkheden voor veel mensen, volwassenen maar ook voor kinderen.

Enkele voordelen van een online studie zijn. Dat je deze overal vanaf een computer, laptop of tablet kunt volgen. Zolang je maar een internet verbinding hebt. Dit betekend dat je nog meer ruimte in je dagelijkse leven hebt om een studie naast je huidige baan of opleiding te volgen. Dit helemaal op jou eigen manier en hoe jij wilt. Je begrijp dat door middel van een thuisstudie iedereen alles kan leren wanneer en waar men maar wil.

Online leren voor kinderen

De laatste jaren zie je dat er verschillende bedrijven goed inspelen op de vraag naar zelfstudie voor kinderen. Inmiddels is er een ruim aanbod in online cursussen voor kinderen. Voor alle doeleinden zijn er oplossingen die je helemaal online kunt volgen, met of zonder begeleiding. Er zijn online cursussen zoals typecursussen voor kinderen met dyslexie. Je kunt als kind op de zaken vooruit lopen door bijvoorbeeld Engels of Spaans te gaan leren via bijvoorbeeld LOI Kidzz.

Online Basisschool vakken oefenen

Maar ook alle basisschool vakken worden online aangeboden. Het kan zijn, dat je kind bijles nodig heeft, maar dit hoeft niet perse. Het kan ook een manier zijn om ervoor te zorgen dat je kind school leuk blijft vinden en wellicht wat vooruit loopt op het materiaal dat via de basisschool wordt aangeboden.

Een online cursus voor kinderen dat zich richt op alle basisschool vakken is het bekende Squla. Dit is een leuke manier voor kinderen om te leren. Op een avontuurlijk en spelende manier leren ze de basisschool vakken. Leuk leren met Squla is een bewezen methode waaruit blijkt dat kinderen met minder stress naar school gaan. De dienst is voor een redelijk maandbedrag aan te schaffen en kun je via zowel het internet als een speciale App voor alle devices gebruiken. Kinderen kunnen op deze manier leuk leren met Squla. Ouders krijgen een speciaal ouder account waamee ze kunnen meekijken met de voortgang van hun kinderen.

Hoewel Squla wellicht de bekendste aanbieder is van online basisschool vakken oefenen voor kinderen. Zijn er tal van andere diensten die zich bijvoorbeeld meer richten op het leren typen voor kinderen. Ducktypen is er zo een. Daar gaat je kind op avontuur met Donald Duck en leert het op een spelende manier blind typen. Een belangrijk onderwerp als je het ons vraagt. We gebruiken steeds minder de pen en papier. Blind typen zorgt voor een efficiƫnte en gezonde werkhouding. Daarom is een blind typen cursus ook aan te raden voor volwassenen die nog niet blind typen kunnen.

De voordelen?

Tegenwoordig zitten de meeste kinderen veel op tablets iPad’s en telefoons te spelen. Echter kijken ze meestal Youtube of doen ze spelletjes, wat in veel gevallen ook leerzaam kan zijn. Een dienst als Squla, Ducktypen of LOI Kidzz is minstens net zo leuk. Ze zijn er alleen op ingericht dat kinderen echt wat leren. Het voordeel hiervan is dat je dit overal kunt doen, dus ook op vakantie of in de auto. Zolang er maar een Wifi verbinding is.

Op deze manier kun je als ouder zelf bijdragen aan het onderwijs van je kinderen. Squla wordt bijvoorbeeld al vanuit veel basisscholen geadviseerd, net zoals rekentuin en taalzee. Als ouder heb je de belangrijkste taak om je kind op de toekomst voor te bereiden, het wijs te maken en kun je niet blind vertrouwen en de verantwoordelijkheid hiervoor bij een school neerleggen.

Comments are closed.