Het nut van bijles

Het nut van bijles

Als ouder vraagt u zich wellicht weleens af wat nu precies het nut van bijles is? Goede cijfers halen op school moet toch ook zonder bijles kunnen!

Op zich is deze gedachte erg logisch aangezien u er vanuit gaat dat de school van uw kind ervoor zorgt dat hij de leerstof op de best mogelijke manier aangeboden krijgt.

U gaat er ongetwijfeld vanuit dat de school van uw kind ervoor zorgt dat hij de leerstof op een manier aangeboden krijgt zodat deze eenvoudig te begrijpen en te leren valt.

De praktijk is helaas vaak anders! Op de meeste scholen wordt alleen de leerstof gedoceerd, echter niet hoe uw kind deze materie daadwerkelijk dient te leren. De manier waarop uw kind de lesstof tot zich neemt is echter essentieel voor het behalen van goede cijfers!

Op school leer je niet hoe je moet leren!

Hoe vreemd het ook mag klinken, op school leer je feiten maar vaak niet de vaardigheden om de leerstof eigen te maken!

Dat is precies de reden waarom er bijlesinstituten zijn! Zij helpen uw kind niet alleen met het maken van zijn huiswerk en het begrijpen van de leerstof. De belangrijkste taak is om uw kind te helpen hoe je het beste de stof kunt leren.

Bijles is naast een stok achter de deur voor het maken van huiswerk ook een uitstekende aanvulling op hetgeen uw kind op school leert.

Hogere cijfers door bijles?

Wanneer uw kind op school matig presteert, dan denkt u wellicht ook aan bijles om ervoor te zorgen dat de cijfers verbeteren. Alleen zijn de hogere cijfers nu het enige dat u als ouder wenst?

Mijn ervaring leert dat ouders, leraren en begeleiders diep vanbinnen willen dat uw kind goed in zijn vel zit!

Uiteraard is dit ook precies hetgeen dat uw kind zelf wil. Wanneer deze lekker in zijn vel zit, dan zijn goede cijfers daar vaak een gevolg van.

Het is niet persé de bijles met vakinhoudelijke hulp, maar meer de connectie, de één op één aandacht die uw kind krijgt, het lekker samen kunnen werken, iemand hebben die achter staat en in je geloofd en waar je op kunt terugvallen die er voor zorgen dat uw kind beter gaat presteren op school.

Natuurlijk is vakinhoudelijke hulp essentieel, echter zonder de juiste connectie zijn we alleen nergens. De onderstaande quote van James Comer benadrukt dat nog eens goed.

“No significant learning occurs without a significant relationship.”James Comer

 

Meer dan alleen bijles

Leerlingen weten vaak niet wat ze willen worden of waarom ze eigenlijk naar school moeten. Het gevolg hiervan is dat uw kind niet voor zijn eigen genoegdoening gaat werken, maar voor die van de leraar!

Wanneer er een goede connectie met de leraar is, dan kunnen de cijfers nog steeds goed zijn. Is deze connectie (klik) er niet, dan zijn slechte cijfer meestal het gevolg!

Voor het beste resultaat dient deze connectie er overigens ook te zijn met de bijles begeleider. Dit is de reden waarom huiswerkbegeleiding Haarlem haar begeleiders zelf opleidt, zodat uw kind naast een briljante begeleider ook iemand heeft om naar op te kijken!

Meer weten?

Wilt u meer weten over bijles of er achter komen wat uw kind eigenlijk echt wil worden? Dan kunt u bijvoorbeeld een Excelleerscan door ons laten uitvoeren. Zo weet uw kind waar hij naar toe kan werken en gaat hij weer voor zichzelf leren.

Wij helpen u graag om het beste uit uw kind te halen!

Gideon Beeftink
Directeur Huiswerkbegeleiding Haarlem
Contact >>

 

 

Comments are closed.